CONCESSIES OPENBAAR VERVOER MONITORING

Bij de start van een concessie worden afspraken gemaakt tussen concessieverlener en vervoerder. Hierbij kan worden gedacht aan ‘harde’ aspecten als punctualiteit, rituitval, juiste inzet van materieel en dergelijke, maar ook ‘zachtere’ kwaliteitsaspecten als reinheid materieel en klantvriendelijkheid van het personeel. Moventem ondersteunt opdrachtgevers bij het correct en objectief vaststellen van de kwaliteit van de uitvoering van de dienstverlening. Dit wordt onder meer gedaan via (dynamische en/of statische) mystery-guest metingen in voertuigen en metingen op knooppunten in het vervoersgebied.

Specialist in onderzoek openbaar vervoer

Moventem heeft veel expertise en ervaring in het objectiveren van de meetwaarden. Wij dragen altijd zorg voor een juiste (statistische) onderbouwing, zodat de uitkomsten van het onderzoek een gedegen beeld geven van de totale uitvoeringskwaliteit. Steeds vaker worden ook data benut uit voertuig volgsystemen en van de OV-chipkaart. In de optiek van Moventem is concessie monitoring een manier om de algehele kwaliteit van het OV te verbeteren, in het belang van de reizigers. De inhoudelijke en geobjectiveerde gegevens uit de monitoring vormen de juiste basis voor de dialoog tussen cocnessieverleners en vervoerders om samen te komen tot een goed OV-netwerk dat aansluit op de reiziger.

Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek.

Moventem is aangesloten bij:
logo-moa
logo-esomar
 
 
Volg ons via: