STANDAARD LIJNENONDERZOEK

Voor vervoerders en concessieverleners is het van cruciaal belang om het OV optimaal te laten aansluiten bij de wensen van reizigers. Veelal kunnen verbeteringen die voor de klant belangrijk zijn met relatief eenvoudige aanpassingen worden doorgevoerd. Om deze verbetermogelijkheden zo concreet mogelijk in kaart te brengen en een goed beeld te krijgen van wie de reiziger is, biedt Moventem het standaard lijnenonderzoek (SLO) aan.

Verantwoord onderzoek

Moventem voert het SLO uit door het enquêteren van passagiers in (een representatieve steekproef van) ritten van de onderzoekslijnen. Hiertoe heeft Moventem de beschikking over een grote groep (gecertificeerde) veldwerkers met grote kennis van en affiniteit met OV. Hierbij kunnen diverse onderwerpen aan bod komen, zoals herkomst en bestemming, reismotief en -frequentie, gebruikte kaartsoort en wijze van voor- en natransport.

Het SLO leent zich uitstekend om diverse tevredenheidsaspecten te bevragen. Indien gewenst combineert Moventem een dergelijk onderzoek met tellingen op halte- of stationniveau.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Maarten van Setten of Ivo Visser.

Moventem is aangesloten bij:
logo-moa
logo-esomar
 
 
Volg ons via: