VERKEER- EN REIZIGERSTELLINGEN

Een efficiënte, maar afdoende materieelinzet speelt een doorslaggevende rol bij het succes van het OV in elke concessie. Een te lage materieel inzet zorgt voor ontevreden reizigers, terwijl overcapaciteit onnodig hoge kosten tot gevolg heeft. Mede daarom is actueel en correct inzicht in het aantal passagiers, vanuit zowel vervoerskundig als marketing oogpunt, voor de vervoerder en de concessieverlener een bepalende succesfactor.

Statisch en/of dynamisch tellingen

Moventem voert regelmatig reizigerstellingen uit voor diverse partijen. De tellingen worden statisch en/of dynamisch verricht. Bij statische tellingen staat een waarnemer op een vast (knoop)punt om het aantal in- en uitstappers en/of de bezetting in het voertuig te registreren. Bij dynamische tellingen reist een waarnemer mee in de voertuigen om de tellingen (op halte- of stationsniveau) te verrichten. Samen met de opdrachtgever wordt voor elke telling de meest geschikte methodiek gekozen. Wij dragen zorg voor de verwerking en analyse van de telgegevens. Zo wordt teruggekoppeld op welke ritten en/of treinen sprake is van (structurele) overbezetting of op welke momenten juist minder materieel ingezet kan worden. Op basis hiervan worden concrete verbetersuggesties gedaan.

Neem contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor meer informatie.

Moventem is aangesloten bij:
logo-moa
logo-esomar
 
 
Volg ons via: